Brunssi + Future Shorts Winter Season 2015

Sunnuntai 29.11. / 12:00 / Annankatu 6

Lyhytelokuvia brunssin yhteydessä.

 

Future Shorts Autumn Season 2015

Future Shortsin päämajassa Lontoossa koottu valloittava kansainvälinen lyhytelokuvasetti tuomaan lisää valoa pimeneviin iltoihin. Ympäri maailman esitetty ohjelmisto antaa ihmisille paikasta ja lähtökohdasta riippumatta mahdollisuuden tutustua rohkeimpien elokuvantekijöiden tuoreimpiin teoksiin. Eri maiden yleisöt kokevat samat elokuvat ja elämykset muodostaen näin valtavan kansainvälisen lyhytelokuvayhteisön.

Tällä kertaa mukana on palkittuja elokuvia Saksasta, Iso-Britanniasta, Ukrainasta, Japanista, Singaporesta/USA:sta, Etelä-Afrikasta, Ruotsista ja Norjasta. Kansainvälisen Autumn Seasonin kahdeksan lyhäriä sisältävät monipuolisesti komediallista ja draamallista fiktiota, dokumenttia, animaatiota sekä kokeellista ilmaisua.

Future Shorts Autumn Season tarjoillaan yhdessä brunssin kanssa.

 

LYHYTELOKUVAT

1. Marc Jacobs

Ohj. Sam de Jong | Saksa 2014 | 16min

9-vuotias Soufyane asuu Amsterdamissa ja suunnittelee pikkutarkasti reissua marokkolaisen isänsä kanssa. Hänen ystävänsä vaativat, että hänen pitäisi ostaa Ray Ban -aurinkolasit, mutta Soufyane käyttäisi mieluummin Marc Jacobs -laseja. Hyödyntäen rauhallista ja hillittyä rajausta ohjaaja antaa amatöörinäyttelijöille tilaa kokeilla ja ilmaista käsityksiään miehisyydestä ja miesten rituaaleista. Nämä konseptit, jotka ilmenevät lähiöiden karussa todellisuudessa, Soyafene joutuu oppimaan kovemman kautta, auringon laskiessa ja saapuessaan isänsä luokse.

2. Black Sheep

Ohj. Christian Cerami | Iso-Britannia 2014 | 16min

Pohjois-Englannissa kaksi teini-ikäistä veljestä aikovat osallistua EDL -mielenosoitukseen radikaalia Islamia vastaan – mutta tulevatko pojat vakuuttuneiksi aatteen äärioikeistolaisuudesta?

3. Fallen Leaves

Ohj. Masha Kondakova | Ukraina 2014 | 22min

On syksy Kyivin esikaupunkialueella. Valya, yksinäinen 40-vuotias hoitaja polttaa maahan pudonneita lehtiä metsässä. Ennen pitkää hän törmää viehättävään muukalaiseen, joka pian vikittelee itsensä Valyan kämpille. Hän joutuu panttivangiksi omassa kodissaan.

 

4. Sound of a Million Insects, Light of a Thousand Stars

Ohj. Tomonari Nishikawa | Japani 2014 | 2min

Nishiwaka hautasi 30 metriä 35mm kaitafilmiä puista pudonneiden lehtien alle, maantien varteen, noin 25 kilometriä Fukushima Daiichi ydinvoimalasta. Oli vuosi 2014, kesäkuun 24.päivän illasta kuuden tunnin ajan auringonnousuun saakka. Yö oli kaunis ja tähtikirkas ja lukuisat kesän hyönteiset pitivät ääntä. Alue oli aikoinaan evakuoitu, mutta sen jälkeen, kun saastunut maaperä poistettiin, ihmiset pystyvät asumaan siellä. Tämä elokuva tuo esille kysymyksen mahdollisista jäljellä olevista radioaktiivisista materiaaleista.

5. Oh Lucy!
Ohj. Atsuko Hirayanagi | Japani – Singapore – USA 2014 | 22min55-vuotias Setsuko on tokiolainen sinkku, joka työskentelee toimistossa. Hänen epätavallinen englannin opettajansa antaa hänelle vaalean peruukin ja uuden identiteetin, nimeltään ’Lucy’. ’Lucy’ herättää Setsukossa tunteita, joita ei tiennyt olevan olemassakaan. Kun opettaja yhtäkkiä katoaa, Setsukon täytyy viimein hyväksyä oma itsensä.

6.  Best // Petit Noir

Ohj. Trayvon Owens | Etelä-Afrikka 2015 | 4min

’Best’ on Petit Noir aka Yannick Ilugan musiikkivideo La Vie Est Belle / Life Is Beautiful -albumilta. Video haastaa käsityksiä nykypäivän Afrikasta ja sen asukkaista.

7. Hot Chicks

Ohj. Ninja Thyberg | Ruotsi 2014 | 14min

Viisi tyttöä hengailevat pukuhuoneessa valmistautuen ’Hot Chicksin’ musiikkivideon kuvauksiin. Samalla he keskustelevat työstään. Kohdallaanko heitä objekteina vai pitävätkö he itseään itsenäisinä esiintyjinä?

8. Yes We Love

Ohj. Hallvar Witzø | Norja 2014 | 15min

Elokuva kertoo neljästä sukupolvesta, joilla jokaisella on omat kriisinsä, neljässä eri kolkassa Norjaa, maan kansallispäivänä. 10-vuotias Birger vihaa marssimista poikien joukoissa. Sotasankari Konrad (90) kieltäytyy kuuntelemasta enää yhtäkään kansallispäiväpuhetta. Päättäjäiskuningatar Carina (18) ei voi uskoa, ettei Morten ole hänestä kiinnostunut. Ja kahden lapsen isä Ola (46) etsii ”itseään” metsästysmajalla hyisessä Svalbardissa.