Brunssi + Virvatulet ’15

Lauantai 28.11. / 12:30 / Annankatu 6

48 min. Lyhytelokuvasarja. Brunssin yhteydessä.

 

Virvatulet15 Rearranged

Rohkeita, audiovisuaalisia teoksia.

Virvatulet 2015 -kompilaatiossa asiat ovat monella tavalla ”paikaltaan”. Näytös alkaa pitkällä tracking-otoksella ulos erään huoneen ovesta toiseen tilaan, jonka järjestykseen tarttuu ulkopuolinen voima ikkunasta puhaltavan tuulen muodossa. Seuraavaksi seuraamme kuvitteellisen modernistisen arkkitehdin ajatustyötä tilojen ja ihmisruumiin mittasuhteiden yhteen sovittamisen kanssa. Ulkona kaupungissa työmiesten siniset haalarit sointuvat yhteen päivän sinisen hetken kanssa. Performanssitaiteilija kantaa kaikkialle mukanaan saunan penkkiä. Sisällä Facebook -keskusteluiden monsterit leijuvat tietokoneruudun edessä. Lopulta kello ison naapurimaan pääkaupungista käyttäytyy miten sattuu.

Virvatulet ‘15 järjestetään yhteistyössä AAVE Alternative Audiovisual event -tapahtuman ja Suomalaisen mediataiteen levityskeskus AV-Arkin kanssa. Virvatulet on Kari Yli-Annalan ja Ivan Punzon valikoima kokonaisuus uusista suomalaisista, AV-Arkin levityksessä olevista liikkuvan kuvan teoksista. Virvatulet ’15 sai ensi-iltansa viime AAVE-festivaalilla Helsingissä huhtikuussa 2015.

AAVE Festival on vuodesta 2010 järjestetty kansainvälinen tapahtuma. Sen missio on esittää, edustaa ja edistää liikkuvan kuvan eri muotoja ja siten yhdistää eri genrejä ja yleisöjä. AAVE ei ole pelkkä elokuva- tai mediataidefestivaali vaan se pyrkii avaamaan portit laajempaan liikkuvan kuvan maailmaan. Seuraava festivaali järjestetään Helsingissä 11.-17.4.2015.

Virvatulet ‘15 tarjoillaan yhdessä brunssin kanssa.

www.aavefestival.org
www.av-arkki.fi

 

1. Ewa Górzna: Rearranged (2014, 9:47)

”Rearranged” on tyynesti virtaava matka tilassa, jossa tapahtuu odottamaton muutos. Surreaalisessa hetkessä konventionaalinen järjestys muuttuu uudeksi tilaan tunkeutuvan tuulen rajaamattomien pyörteiden uusien sääntöjen pyörityksessä.

 

2. Hannu Karjalainen: The House Protects The Dreamer (2014, 14:08)

Palladio: Mitä ajattelet ikuisuuden olevan?

Le Corbusier: Tylsää.

”Talo suojaa uneksijaa” on kokeellinen kerronnallinen lyhytelokuva kuvitteellisen modernismin arkkitehdin (Heli Haltia) unista ja pohdinnoista liittyen ihmismuodon ja arkkitehtuurin yhdistämiseen. Norjalaisen arkkitehdin Sverre Fehnin kuvitteellinen dialogi renessanssiajan arkkitehti Palladion ja modernistisen arkkitehdin Le Corbusier välillä on toiminut lähteenä Infinite Livezin esittämään musiikkiin kuuluville sanoille.

 

3. Maija Saksman: Sininen hetki (2014, 02:00)

Rakennus- ja muita työmiehiä viettämässä taukoa sinisissä työasuissaan. Henkilöiden tauot esitetään yhtäaikaisena, sinisenä hetkenä työn lomassa.

 

4. Aimo Hyvärinen: The Bench (2014, 07:30)

”Penkki on saunan rahi, jonka päällä pesin lapseni aikoinaan. Penkin pinta on kuin sileä iho. Olen jopa nukkunut sen päällä huonoina aikoina.” -Heikki Mäntymaa

 

5. Tommi Matikka: Monsters of Facebook (2014, 05:04)

Kolmiulotteiset hirviöt ilmestyvät Facebookin kaksiuloitteiseen maailmaan kertomaan tarinaa. Tarina kertoo monstereiden syntyhistorian ja esittelee hahmokavalkadin. Lopuksi on aika valita oma monsterinsa ja jatkaa siitä mihin video loppui.

 

6. Seppo Renvall: Moskovan kello (2014, 04:00)

Rakeinen ja mustavalkoinen Super8 -filmi moskovalaisesta digitaalikellosta, joka menee sekaisin.