Näytöksiä elävästä elämästä / Life Display

Sunnuntai 29.11. / 18:15 / Annankatu 6

Lyhytelokuvasarja. 51 min.

 

Neljän elokuvan sarja vyöryttää katsottavaksi tarinoita, jotka ovat tuntuvat todelta ja ehkä ovatkin sitä. Jossakin jokapäiväisen, arkipäiväisen toden ja tunteen, näyttämisen ja kertomisen välimaastossa sarjan elokuvat dokumentoivat tapahtuvia, yksilön kannalta joskus rankkojakin kertomuksia. Liukuma on särkyvästä seesteiseen, hajoamisesta lempeään harmoniaan.

 

The Correspondent / Ohj. Alan King  / 2015 / Australia / 8:57

Copy of Lyhytelokuva. Ohj Alan King- The Correspondent. 2015

Lapsensa kuoleman aiheuttaman syvän hajaannuksen tunteen myötä Michael näkee itsensä usein uppeluksissa pimeässä altaassa, odottaen lapsensa paluuta. Michael hakee lohtua opiaateista, mutta näky enkelistä saa hänet uskomaan kotiinpaluun mahdollisuuteen.

Dead Fish from Berlin / Ohj. Martin Back / 2014 / Saksa / 8:46dead fish from berlin - Back

Kuolleen kalan jokapäiväinen elämä ja päinvastoin.  “Dead Fish From Berlin” on äänen ja kuvan ambigrammi, jota säestää Erik Satien ”Gnossienne No. 1”.

Remeber a day – Echoes of life / Ohj. Gianluca Vallero / 2013 / Saksa / 22:30Copy of Lyhytelokuva. Ohj. Gianluca Vallero- Remember a day - Echoes of life. 2013

Neljä otosta jokapäiväisestä elämästä johdattavat meidät elämänvaiheiden halki: ajaton ympyrä, joka pyörii hitaasti ja jatkuvasti. Kuvat jä äänet muuntuvat muistoiksi ja aavistuksiksi, kuin kaiuiksi menneisyydestä ja tulevaisuudesta.

You are here / Ohj. Jana Minarikova / 2015 / Slovakia / 10:08you are here - Minarikova

Lyhytfilmi siitä, missä olet juuri nyt. Elämämme tärkeät hetket muodostuvat taitekohdiksi. Emme välttämättä heti huomaa niiden vakavuutta, tärkeyttä tai välttämättömyyttä, muttä jälkeen päin ymmärrämme näiden pisteiden merkityksen.