MP – minä pelkään (1982)

Lauantai 28.11. / 18:00 / Annankatu 6

83 min. K16.

 

MP

Pekka Hyytiäisen ohjaamassa elokuvassa, MP – minä pelkään (1982), kesämökillä aikaansa viettävän perheen elämää varjostavat sota ja siihen liittyvät uhkakuvat. Elon taustalla kaikuvat pommien räjähdykset, ja oma tila käy yhä ahtaammaksi.

Elokuvan arkiseen kuvaukseen sekoittuu painajaismaisia jaksoja, jotka hämärtävät vaarojen ja niitä koskevien kuvitelmien välistä rajaa. Hyytiäinen käyttää eri episodien tehokeinona sekä värillistä että mustavalkoista kuvaa, mikä korostaa pirstaloituvaa mielenmaisemaa.

MP — minä pelkään on Pekka Hyytiäisen viimeinen elokuva. Sitä ei ole esitetty televisiossa, eikä sitä ole julkaistu tallenteena. Kokeellinen elokuva on ollut viime vuosina nähtävillä vain muutamilla elokuvafestivaaleilla ja -klubeilla.

Tällaisenäänkin elokuva on silti muistutus siitä, että näkemystä ja taitavuutta omaperäiseen, älykkääseen elokuvantekoon on vuosien saatossa ollut Suomessakin. Monet merkkiteokset on vain onnistuttu hävittämään historian hämäriin.” Paavo Ihalainen, Elitisti.net.

Kesto: 83 minuuttia
Ikäraja: K16

Pekka Hyytiäinen: MP - Minä pelkään
Pekka Hyytiäinen: MP – Minä pelkään