Personal Affairs I

 

Personal Affairs I (Henkilökohtaisia juttuja I)
valinnut Patrick Morarescu

The New Spastics (GER / IRL) - The Level Two Piece / 4:17 min, 2011

Wayne Horse (GER) - Elefantboy / 12:45 min, 2007

Lyhytelokuva kuoppien kaivamisesta, vapaa-ajasta ja mustasta elefanttipojasta, josta kasvaa maailmanmestari. Phil Collins, häkkitappelu ja tuotesijoittelu kohtaavat rauhan puolesta.

Diego Agullo (ESP) & Dmitry Paranyushkin (RU) - The Humping Pact / 3 min

The Humping Pact (Nylkytyssopimus) on Diego Agullón and Dmitry Paranyushkinin tehtäväpohjainen projekti. Se on kahden ystävyksen välinen sopimus – ystävysten, jotka jakavat salaisen perversion valloittaa tiloja monistamalla itseään kuvan päälle ja erotisoida todellisuutta simuloimalla seksuaalista aktia.

Projekti alkoi vuonna 2011 residenssijakson aikana PACT Zollvereinissa, Essenissä, Saksassa. Tämän jälkeen me olemme jatkaneet tehtäväämme Berliinissä, Kööpenhaminassa, Latvian Liepajassa, Brysselissä, Italian Drossa, Wienissä, Göteborgissa ja Frankfurtissa. Tehtävä Berliini tulossa pian!

Ulu Braun (GER) - Architectura / 15 min, 2015

Alussa oli tiili, joka lensi läpi avaruuden. Se lensi ohi pilvenpiirtäjien ja ilmestyy yhä uudelleen tässä elokuvassa, joka käsittelee rakentamista ja tuhoutumista. Tiili tiileltä – mihin tämä lopulta johtaa? Isä näyttää maailmaa lapselleen – tuo kaikki tulee olemaan jonakin päivänä sinun, hän sanoo. Saippuakuplat leijuvat ylöspäin. Tämä kaikki on syklistä. Kuvaelmat, joita Ulu Braun kokoaa, ovat leikkisiä, assosiatiivisia, värikkäitä ja voimakkaita. Hänen kuvallisessa valtakunnassaan koot, suhteet ja kontekstit muuttuvat muovailtaviksi. Mittasuhteiden ja kokonaisuuksien purkamisen avulla Ulu Braunin kertomuksesta tulee taru. Arkkitehtuuri on peli, jossa kappaleet asetetaan valoon. Pimeys tarvitsee tilansa. Tulevaisuus on valmiiksi sijoiltaan.

Nat Tafelmacher-Magnat (GER) - The Queen and Veils / 20 min, 2014

Surrealistinen, feministinen, mielen sotkeva draama ripauksella huumoria: Diana, ankara ja intohimoinen Elokuvaohjaaja, hänen silmissään myös Metsästäjä ja Kuningatar, näkee Aiméen haastavan hänen ylivaltansa rakastamassaan elokuvassa. Näin Aimée, pelottavan tehokas ja maanläheinen apulaisohjaaja laukaisee Dianan levottoman ja tunkeilevan mielikuvituksen maalaamaan tilanteen villiksi taisteluksi, joka joko voitetaan tai hävitään. Intiimi matka Dianan päähän johdattaa meidät mielenterveyden rajalle.

Kaia Hugin (NO) - Motholic Mobble part 7 (Shadows, Twists and Endings) / 6:35 min, 2013

Nainen liukuu toistuvasti pois tuolilta ja takaisin tuoliin klaustrofobisessa huoneessa, kuin olisi ikuisesti sisä- tai ulkopuolellaan olevien ennustamattomien voimien kahlitsema.

Ane Lan (NO) - My Baby / 6:47 min, 2013

Pukeutuneena sairaanhoitajattareksi tai lääketieteellisen laboratorion työntekijäksi taiteilija asettaa itsensä laboratorioympäristöön. Hän laulaa ”rakkauslaulua” poissaolevalle ”beibille” suorittaessaan solulimansisäistä siittiöruiskutusta ihmisen munasoluun, ja sijoittaa solun sitten sijaisäidin vaginaan. Videoteos tutkii tulevaisuuden suhdetta sukupuolikäsitteiden ja ihmisen lisääntymisen välillä aikana, jolloin tapahtuu kehitysaskeleita geenimanipulaation ja keinosiemennyksen aloilla. Teos viittaa myös freudilaiseen käsitteeseen, jonka mukaan äidin kehon hyljeksintä on lapselle narsismin ensimmäinen vaihe ja portti symboliseen maailmaan – ajatus, jota kehitti edelleen ranskalainen psykoanalyytikko ja kirjallisuuskriitikko Julia Kristeva, joka ehdottaa, että ihmisen kielen ja sanojen kehittyminen on korvike sille, että ykseys äidin kehon kanssa on menetetty