Roki – Suomen Hevonen

Sunnuntai 29.11. / 20:00 / Annankatu 6, II kerros

N. 1 tunti. Näytelmä.

 

Roki

Roki – Suomen Hevonen on Poriin lokalisoitu, parodiallinen näyttämösovitus vuoden 1976 elokuvasta Rocky. Näytelmä seuraa porilaista nyrkkeilijää, Roki Paavolaa, joka saa uskomattoman mahdollisuuden taistella Satakunnan raskaan sarjan piirimestaruudesta. Teos keskittyy pohtimaan epäonnisen yksilön häviävän pieniä mahdollisuuksia todistaa oma arvonsa muiden tai edes itsensä silmissä.

Esitys toteutetaan konkreettisesti pienissä puitteissa, äänen ja videon luodessa hollywood-elokuvamaista tunnelmaa. Toteutustapa antaa kontrastin pienen ihmisen ja hänen ympärillä tapahtuvien sattumanvaraisten käänteiden välille.

Työryhmään kuuluu mm. Jeremias-Petteri Nieminen ja Antti Karumäki (näytelmän käsikirjoitus ja ohjaus), Eetu Salmi (videot), Veli-Ville Sivén (musiikki), Roni Forss (äänisuunnittelu) sekä Riikka Hakala (valosuunnittelu). Jokainen työryhmän jäsen on panoksellaan vaikuttanut kokonaisuuteen, näin saaden aikaan monipuolisen, mutta yhtenäisen lopputuloksen.

Esitys kestää alustavien arvioiden mukaan noin tunnin ja sisältää videoprojisointia sekä musiikkia ja muuta äänimaisemaa. Videoissa vilahtaa paikallista väriä ja porilaisia kulttuuripersoonia.

Porin kulttuurilautakunta tukee apurahalla näytelmän valmistusta. Muita yhteistyötahoja ovat mm. Porin NMKY:n nyrkkeilyjaosto sekä Sataedu Villilä.

 

Liput 5 euroa

Kulttuuritalo Annankatu 6, 2. kerros

Lippuvaraukset:
p. 050-3605644 / impola.milla@gmail.com