Sisä-  ja ulkoavaruuksia / Inner and Outer Spaces

Lauantai 28.11. / 16:45 / Annankatu 6

Lyhytelokuvasarja. 56 min.

 

Sisä- ja ulkoavaruuksia on sarja elokuvia, joka koettelee yksityisen kokemustilan ja ulkoisen maailman järjestystä. Näennäisen tunnistettavat tilat ja tilanteet asettuvat rinnan sisäisen maailman epäloogisten harmonioiden, aivosokkeloiden suljetun mutkallisuuden tai olentojen keskinäisten suhteiden kanssa. Tilojen rajat toisiin tila-aika-avaruuksiin ovat joko ehdottomia tai epäselviä. Perinteistä kolminäytöksistä draamakerrontaa tavalla tai toisella väistävät teokset koettelevat elokuvakerronnan logiikkaa, sääntöjä ja rytmiikkaa, ehkä myös katsojan huumorintajua?

 

Something about silence / Ohj. Patrick Buhr / 2015 / Saksa / 12:20Something About SIlence

“Olet täällä, koska olet tylsä. Anna audiovisuaalisen kokemuksen upota alitajuntaasi ja tule jännittävämmäksi ja muodikkaammaksi. “ Matka kulkee halki katujen, vaatekauppojen, metsien ja abstraktien maailmojen.

 

The Audition / Ohj. Attila Rostas / 2014 / Yhdysvallat / 12:41US14-4-5F74_still2-1

The Audition käsittelee keski-ikäisen casting-agentin ja nuoren vietnamilaisen maahanmuuttajapojan kohtaamista. Pojan tanssi sysää jo valmiiksi toden rajamailla häilyvän roolittajan kohti tuntematonta. Vahvan elokuvallinen, jännittynyt kohtaaminen on joko tuhoisa tai epätosi.

 

On the way (En chemin) / Ohj. Nathalia Mikhailkov-Konchalovsky / 2015 / Ranska / 10:36On The Way

Kaksi elämää, yksi hetki. Elämmekö tätä hetkeä, vai olemmeko aina matkalla?

 

Kurdrjavka – Pikku kippura (Kudryavka – Little Ball Of Fur ) / Ohj. Risto-Pekka Blom / 2013 / Suomi / 5:05Kurdjavka

Laajenevassa maailmankaikkeudessa, juhlapuheiden kosmisessa hälyssä, silmä mustaksi lyötynä, aina. Kurdrjavka – Pikku kippura on pääosin arkistomateriaaleista koostettu teos, jonka lähtökohtana on ollut Laika-koiran lähettäminen avaruuteen vuonna 1957. Laikan alkuperäinen nimi oli Pikku kippura.

 

Tilaa massa tilassa massa litassa maalit: ali tila (Material conditions of inner spaces) / Ohj. Erkka Nissinen  / 2014 / Suomi / 15:29

material conditions of inner - Nissinen

Kolme miestä yrittää muuttaa aineellisia olosuhteita sosiaalisten aktioiden kautta.